Siphon Brew Guide

Siphon brew ratio guideline by Stiller's Coffee

Her kan du se hvordan du brygger Siphon

Inden du går igang med at brygge Siphon, er der lige et par forhold man skal være opmærksom på.

Hvis man vil speede op på processen kan der anvendes kogende vand, i stedet for kold vand. Det tager ca. 1-1,30 min mere at brygge kaffen, hvis du anvender koldt vand.

Kværningsgrad

Kaffen skal helst være groft kværnet. En mellemting mellem filter kaffe og stempel kaffe. Og det er det samme, når du anvender 2 cup eller 3 cup siphon.

Vægt

2 cups shipon: 15g kaffe & 220ml vand

3 cups siphon: 30g kaffe & 380ml vand.

Brygproces

Metode 1 

Start med kaffen oppe i den øverste kolbe, som det også illustreres på billedet.

Placer den øverste koble i brygenheden – og tænd for din varmekilde (gas, halogen eller bunselsbrænder).

  1. Når vandet er begyndt at give små bobler (ved 91 – 92 grader) så vipper/sætter du den øverste kolbe ned så den slutter tæt til den nederste koble. Du behøver ikke presse særligt hårdt.
  2. Når vandet er passeret op i den øverste koble – rører du med spartel 8 gange.
  3. Herefter skruer du ned for varmen (ca halv styrke) og lader den stå og brygge i 32 Sek
  4. Sluk for varmen og rør med spartel 6 gange i overfladen og træk den væk fra varmen.

Løft den øverste koble af og server…:-)

Metode 2 

Placer den øverste koble i brygenheden – og tænd for din varmekilde (gas, halogen eller bunselsbrænder).

  1. Når vandet er passeret op i den øverste koble, hælder du kaffen i. Rører med spartel 12 gange og skru ned for halv blus. 
  2. Efter 70 sek rører du med spartel 8 gange. 
  3. Ved 90 sek slukket du for varme kilde og rører med spartel 6 gange. Træk den væk fra varmen kilden. 

Brygmetoden giver en god balance mellem sødme og frugtighed.

Husk at spænde filteret fast inden du begynder at brygge. Og når du er færdig – skal filteret skylles godt, ligges i en frysepose og på køl, så filteret ikke tørrer ud.

Pas på at vand temperaturen ikke bliver for høj, når du påsætter den øverste koble. For høje temperaturer giver ofte en metalisk smag i kaffen.