OM GREAT COFFEE

·················

Great Coffee Philosophy

I hjertet af Aarhus ligger Great Coffee. Vi gemmer os inde i en baggård ved Klostergade i det gamle latinerkvarter i bygningen, hvor den gamle chokoladefabrik havde til huse.

De gamle håndværksmæssige traditioner er stadig bibeholdt med et moderne touch i et æstetisk miljø med en kaffebar, og måske endnu vigtigere, med et Kafferisteri, -Akademi og –Værksted, hvor du kan opleve kaffen blive formidlet og transformeret fra kaffebær til kaffekop.

Vores kaffe henter vi fra forskellige lande rundt om i verden. Vi bedømmer og scorer vores kaffes kvalitet i samarbejde med kaffefarmeren, ligesom man kategoriserer & bedømmer vin.

Hver år hjemtager vi alttid årets høst og de fleste af de kaffer vi indkøber, er et resultat af et længerevarende samarbejde med farmen.

Vi ønsker at fokusere på smagen, så derfor bliver hver kaffe ristet individuelt med hver deres risteprofil, så den stedslige karakteristika fremherskes.

Vi har i samarbejde med 2 farme selv har udviklet vores egen forarbejnings metoder, hvoraf vi 3 gange har vundet Guld i 2010, 2014 & 2015 – og i 2010 blev no. 5 til VM, for Baristaer.

GreatCoffee fortrækker at ekstrahere det optimale ud af vores kaffer

I vores kaffebar har du altid mulighed for smage 3 forskellige espressoer, der brygges på SYNESSO CYNCRA PADDLE SYSTEM,  brygget med individuel temperaturer og bryg profiler.

 

Vores sorte kaffer brygges på

Bonmac Siphon “20.000$ bryg unit” der fremhæver balance mellem sødme og frugtighed.

V-60 hario, der fremhæver frugtighed og sødme

Chemex, der fremhæver sødme og fylde

Cleverdrip, der fremhæver lange eftersmag

·················

········

Vi har bevidst valgt at få vores bær plukket med et højt sukker indhold, hvilket bidrager til sødme og fyldighed.

········

Jeg anvender kun rene Arabica typer, hvoraf de fleste kan spores tilbage til grundstammen som Bourbon og Typica sorter.

········

Hver kaffebønne er ristet forskelligt, hverken lys, mellem eller mørk - men så du kan smage den stedlige karakteristika i din kaffe.

De fleste af de kaffer du køber hos GreatCoffee er hentet direkte hos kaffeproducenten.

Vores samarbejde med kaffefarmen er essentielt for at tilvejebringe og forene kvalitet og håndværk.

Gennem de sidste 8 år har jeg lavet adskillige forsøg med udvalgte kaffefarme i Mellemamerika og Afrika, hvor vi i fælleskab arbejder på at fremme kvaliteten og fremherske de forskellige nuancer i kaffen, præcis som man gør med vin.

Hvert år besøger jeg én eller to af vores samarbejdspartnere for, at vi i fællesskab kan give hinanden feedback på udviklingen af vores kaffer, så vi hvert år kan fremherske den gode kvalitet.

 

·················

Vores kaffer kommer typisk fra små MICRO- og NANOlots og i mange tilfælde vil farmeren “af økonomiske årsager” ikke kunne håndtere administrationen af denne proces, da den typisk er meget omstændig – også selvom deres kaffe  er så økologisk som den kan være.

Vi diskuterer ikke priser, og betaler en ordentlig pris for vores kaffer udstukket af kaffefarmeren, så både hans og vores arbejde bliver belønnet.

“Vi har jo alle en fælles interesse i at skabe identitet igennem vores håndværk og vores arbejdsliv”

·················

I 2010, vandt Top 12 af verdens bedste baristaer en tur til Peru, hvor vi boede på farmen i 5 dage, uden vand og elektricitet, samme premisser som de lever under.

Siden da, er vi 3 baristaer fra denne tur, der har købt kaffe direkte fra farmen, som Dionicio står og afskaller uden elektricitet.

Peru, Finca La Encanada

·················

 

·················

·················

KURSER OG
ARRANGEMENTER

·················

GreatCoffee udbyder ligeledes kaffe kurser, ristekuser, kaffeevents og arrangementer til private som professionelle. Selvom man kan blive fascineret af det dyre og avanceret udstyr i værkstedet, er det vigtig for mig at få kaffeprocessen helt ned på jorden.

·················

Læs om kaffeakademiet her

Skal du bruge kaffe til din virksomhed eller arrangement, er du velkommen til at kontakte mig.